Primul hotel de 5 stele din Alba Iulia

Unul dintre cele mai impresionante hoteluri din Alba Iulia, Hotel Medieval, a fost inaugurat in anul 2012 si se regaseste intr-o cladire-monument istoric, veche de peste 300 de ani, din interiorul cetatii Alba Carolina. Hotelul reprezinta o dovada palpabila a faptului ca opulenta si simplitatea pot convietui intr-un mod armonios, iar standardele inalte de calitate merg mana-n mana cu ambianta secolului al-XVIII-lea.

Cazare

Hotelul dispune de posibilitati de cazare in 28 de camere de lux, spatioase si primitoare, care pastreaza elemente de arhitectura medievala. In functie de aripa hotelului in care se afla, camerele au vedere fie spre Traseul celor Trei Fortificatii, fie spre Obeliscul „Horea, Closca si Crisan” si Orasul de Jos. De la ferestrele camerelor poate fi urmarit ceremonialul de executie a salvelor de tun.

Fiecare camera ofera un confort de inalta clasa, acces gratuit la internet Wi-Fi, TV LCD si baie privata cu toate facilitatile necesare. Tarifele variaza de la 80 de euro/noapte in camera twin (la mansarda) la 170 de euro/noapte in apartament, iar micul dejun este inclus. Pentru preturile actualizate trebuie urmarite site-urile de genul Booking.com sau Trivago.com

Servicii

Pe langa camerele destinate innoptarii, in hotel se regasesc si alte incaperi care pot fi vizitate ca atare, pentru specificul medieval in care sunt amenajate, sau pot fi inchiriate pentru conferinte si intalniri de afaceri. Trei dintre acestea sunt camerele de garda din Bastionul Sasilor, care poarta numele de Sala Armelor, Sala Cavalerilor Templieri si Sala Capitulara.

Totodata, hotelul Medieval dispune de propriul centru de echitatie, care poate fi utilizat pentru agrement sau pentru lectii profesionale de calarie. Caii pusi la dispozitie, frizieni de origine olandeza, sunt recunoscuti pentru tinuta lor eleganta si pentru faptul ca sunt foarte ascultatori. Sedintele de echitatie se pot adresa incepatorilor sau avansatilor si pot fi individuale sau pe baza de abonament.

Oaspetii au posibilitatea de a vizita si cele doua tabele militare din Cetatea Alba Carolina, amenajate sub forma de terase-restaurant. In hotel mai exista un salon de biliard deschis 24/24

Restaurante

Servirea mesei se poate face in taberele militare mentionate anterior, dar si in Sala Frumoasei Privelisti, in Sala Regala sau in Sala de Nord, sub atenta supraveghere a ospatarilor costumati in cavaleri medievali. Referitor la experienta de a cina in Sala Frumoasei Privelisti, Razvan Pascu, consultant in marketing turistic, se declara incantat in articolul de pe blogul sau:

„Mancarea a fost foarte buna, insa atmosfera este cea care a asezonat seara cel mai bine.”

De asemenea, Razvan Pascu mentioneaza pe blogul personal faptul ca ar incadra hotelul Medieval in categoria „Boutique Hotel”, evidentiind astfel caracterul exclusivist al acestei locatii. Hotelul se bucura de recenzii excelente si din partea turistilor straini, iar pe Booking.com  review-urile spun ca aici „veti fi tratat ca o celebritate”.

Adresa: Strada Militari nr. 13, Alba Iulia

SURSA: https://viziteazaalbaiulia.ro/primul-hotel-de-5-stele

Leave a comment