Hotel Medieval

null

Povestea noastră

Hotelul Medieval, superb edificiu arhitectural, este amplasat în incinta celei mai mari și mai monumentale cetăți bastionare de tip VAUBAN din România, respectiv Cetatea ,,Alba Carolina” situată în mijlocul orașului Alba Iulia.

Hotelul s-a amenajat într-o clădire monument istoric realizată de către armata austriacă cu rol de depozit militar între anii 1714 – 1716. Întregul ansamblu arhitectural ce compune Hotelul Medieval este desfășurat pe 70.000 mp și cuprinde în acest perimetru, clădirea hotelului cu curtea interioară, elemente esențiale defensive ale fortificației bastionare austriece, precum bastionul Eugeniu de Savoia și bastionul Sfântul Ștefan cu curtina dintre ele, ce adăpostește caponiera cu camerele de gardă ale corpului de artilerie, dar și podul peste șanțul principal ce face legătura cu ravelinul Sfântul Francisc de Paola, de unde se ajunge mai jos în șanțul principal și în Centrul de Echitație. Pe latura de sud a hotelului, construcția se sprijină pe vechea centură a fortificației medievale care include în colțul de sud-est și bastionul Sașilor, cu camerele de gardă ale infanteriei. La baza ei, vechea centură a fortificației medievale are în componență parțială și zidul de incintă al Castrului Roman al Legiunii a XIII-a Gemina edificat începând cu anul 106. Poarta de Sud a Castrului Roman se regăsește și ea în colțul de sud-vest al hotelului.

Pe această scenă monumentală a deosebitelor componente arhitecturale, într-o autentică atmosferă istorică de epocă este amenajat traseul turistic al Celor Trei Fortificații, care întrunește perioada antică romană, perioada medievală și perioada fortificației bastionare austriece.

Trebuie menționat faptul că Ansamblul Arhitectural al Hotelului Medieval se regăsește de fapt pe scena mult mai amplă a întregii cetăți, care dezvăluie vizitatorului oportunitatea unui ansamblu inedit de edificii istorice monumentale, dintre care se distinge Traseul celor șase Porți Caroline, edificii unice în Europa ca amploare a componentelor artistice din piatră la o fortificație bastionară.

Hotelul Medieval, prin amplasamentul inedit și gama servicilor de calitate oferite, întrunește condițiile ideale de cazare și petrecere a timpului pentru turiștii care consideră Alba Iulia o destinație turistică, deoarece:

Alba Iulia se situează în centrul țării. Accesele auto de pe direcția Sibiu, Cluj și Budapesta se realizează pe autostrăzi. În apropiere, la maxim o oră, se regăsesc două porți aeriene internaționale ale țării, respectiv Sibiu la 70 km și Cluj Napoca la 90 km.

Din Alba Iulia, pe o distanță de 70 km având destinația Sibiu, se regăsesc cetățile și bisericile fortificate săsești care asigură pentru o zi suficient timp de vizitare și relaxare.

Tot pentru o zi, pe distanța de 100 km cu destinația Cetatea din Sighișoara se pot vizita de asemenea cetățile și bisericile fortificate dintre care specificăm Biertanul și Mediașul.

Monumentalul Castel al Corvinilor din Hunedoara la care se poate ajunge pe autostradă în maxim o oră din Alba Iulia, precum și cetățile dacice din jur, Cetatea dacică de la Deva fiind un excepțional exemplu, pot ocupa din plin o altă zi.

În jurul orașului Alba Iulia pentru turismul religios se regăsesc la distanțe de maxim 30-50 km importante edificii istorice de cult situate în cadre naturale deosebite, precum Mănăstirea Râmeț.

De asemenea, zona din jurul orașului dezvoltă pe Drumurile Vinului diverse locații inedite de profil din care amintim Cramele de la Jidvei și Cetatea de Baltă, Ciumbrud și Țelna.

Nu în ultimul rând trebuie specificat faptul că una din cele mai deosebite șosele de altitudine pe munte, Transalpina începe din Sebeș, la 15 km de Alba Iulia.

Întreaga regiune poate dezvălui vizitatorilor obiective turistice de neuitat și ce ar mai trebui specificat: Alba Iulia a fost Capitala Principatului Transilvaniei iar în ultimii ani întregul ansambul al edificilor istorice din cetate au parcurs un amplu program de consolidare, restaurare, conservare și punere în valoare.

Vă așteptăm și suntem pregătiți să vă urăm,

Bine ați venit!

În ansamblul lucrărilor de consolidare, restaurare, refuncționalizare și punere în valoare a monumentului, spațiile de cazare ale Hotelului Medieval, situate la etajul și mansarda construcției, au fost configurate diferit fără constrângeri ale suprafețelor în 28 de camere, dintre care 1 apartament, 3 camere de lux, 19 double și 3 twin. Lipsa constrângerilor spațiale a permis o funcționalitate precisă în raport cu linia arhitecturală a ferestrelor, permițând realizarea unei imagini arhitecturale clasice de înaltă clasă, completată cu amprenta deosebită a mobilierului, a obiectelor sanitare din componența băilor și a tuturor elementelor de decor. Expunerea perimetrală a ferestrelor permite largi perspective vizuale asupra monumentelor exterioare.

Recepția

În atmosfera clasică a spațiului de primire, doar accesul pe verticală aduce o notă de modernizare prin liftul spațial din sticlă.

null

Galerie foto