null

Traseul celor 3 Fortificații

Cel mai inedit traseu de vizitare din Cetatea Bastionară de tip VAUBAN ,,ALBA CAROLINA” este organizat în curtea exterioară a Hotelului Medieval.

Trecerea în timp peste cele trei etape de edificare a fortificațiilor militare din cetate, respectiv vestigile fortificației romane antice a Castrului Legiunii a XIII-a Gemina edificate începând cu anul 106, din care Poarta de Sud a Castrului Roman este un obiectiv deosebit de important, zidul de incintă a fortificației medievale cu transformările aduse între anii 1616-1618 ca urmare a edificării Bastionului Sașilor, precum și cea mai nouă și vizibilă transformare a fortificațiilor începând cu anul 1714, Cetatea Bastionară de tip VAUBAN ,,ALBA CAROLINA” sunt deosebit de bine puse în valoare și vizibile doar pe acest traseu de vizitare.

Pe Traseul celor Trei Fortificații veți găsi obiective turistice deosebite, atât arhitecturale ale diferitelor sisteme defensive militare precum bastioane cu camerele lor de gardă, caponiere, raveline și contragărzi, cât și platforme de artilerie dotate cu tehnica de luptă a epocii.

Personalul care asigură supravegherea și securitatea traseului face parte din corpul de gardă al hotelului fiind îmbrăcați în uniforma de epocă a Armatei Austriece și dotați cu armele necesare epocii respective.

Întregul parcurs al traseului turistic dezvăluie treptat vizitatorilor într-un cadru autentic de epocă largi perspective asupra fortificațiilor militare cu obiective turistice inedite, pe care vă invităm să le vizitați.

null

Galerie foto